Реалната собственичка на Локомотив Пд Галя Топалова обяви днес пред журналисти, че на практика е ръководила отбора и до момента, но не е била запозната с подробностите около сделката с ЦСКА за преотстъпването на Иван Иванов, Александър Бранеков и Стойко Сакалиев.

„Единствено не ми харесва, че те няма да могат да играят срещу ЦСКА. С Ясен Петров сме на едно мнение, че е по-добре да нямаме преотстъпени футболисти в клуба. Привличането на треньора бе съгласувано с мен,” коментира Топалова. Тя допълни, че тепърва ще се водят преговори с „червените” за правата на играчите. Според запознати именно тази сделка е причината за раздялата с Левент Назифоглу. Галя Топалова обаче потвърди отново информацията, че Назифоглу няма физическата възможност да отделя внимание на Локомотив и поради тази причина се оттегля от клуба. Тя каза, че не няма конфликт между тях и дори и днес е разговаряла с него. Бизнесдамата потвърди също така, че е едноличен собственик на фирма Локомотив ЕООД, която на практика държи 97% от акциите на клуба. Съпругата на Зеки Баярам прие като грешка, че при тази ситуация Назифоглу бе представен като лице на клуба, като по този начин се е нагнети обстановката и сред запалянковците. „Тоя бе избран за лице на клуба, тъй като е футболен човек” коментира Топалова.

В същото време се откроиха няколко новини. Клубът вече е закупил документи, с които ще се участва на търга за концесията на стадион „Пловдив”, който е насрочен за 26 октомври. Чака се и процедурата за концесията на стадион „Локомотив”.

На оперативното ръководство е поставена задача за изготвянето на 5-годишна програма за развитие на клуба, която има за цел да стабилизира отбора в първата половина на таблицата в „А” и участие в евротурнирите. Целите за този сезон се редуцират, като реалното постижимото е влизане в челната шестица, е на четвърто място, както бе обявил Назифоглу.

Галя Топалова обяви още, че ще бъде отпуснат сериозен бюджет за зимна и след това за лятна селекция, който ще е напълно достатъчна на Ясен Петров да вземе исканите от него футболисти.

В началото на декември ще бъде свикано Общо събрание, на което трябва да бъде избран човек, който да заеме мястото на Левент Назифоглу в Съвета на директорите.

Клубната легенда на „черно-белите” Христо Бонев е получил предложение за поста главен мениджър, който ще отговаря за селекцията в клуба. Атанас Стаматов пък има предложение за директор на ДЮШ в Локомотив.

Атанас Узунов пък обяви, че всеки един перспективен футболист от школата на клуба ще получава индивидуална месечна стипендия.