Смятаният за сигурен трансфер на вратаря на ЦСКА Райс М'Боли в турския Галатасарай явно няма да се осъществи. Доскоро в медийното пространство се тиражираше информацията, че грандът от Истанбул е пратил официална оферта в размер на 800 хил. евро за стража. 

Но авторитетното издание "Ла Бутюр", което се е специализирало в алжирския футбол, твърди, че такава сделка няма да има. Причината е, че "чим бом" разполага с уругвайския национал Фернандо Муслера, който направи силно Световно първенство и с турския национал Синан Болат. 

Последният дойде от Порто и точно този ход може да отвори вратата за трансфер на М'Боли, но в португалския гранд. Според изданието, сега отново на дневен ред е преминаване при "драконите", тъй като те имат нужда от подсилване на този пост. 

След трансфера на Синан Болат и почти сигурното отказване на 36-годишната легенда на тима Елтон, в Порто се нуждаят от силен играч на този пост. Още по време на Световното се заговори, че алжирецът от ЦСКА е в полезрението на португалците и нищо чудно сега да има сделка за него. 

Иначе до средата на миналата седмица изглеждаше като вариант М'Боли да заиграе в Трабзонспор, където треньор е досегашният му наставник в националния отбор Вахид Халилходжич. Босненецът дори се изпокара с шефовете на тима малко след идването си, за да привлече М'Боли. 

Чепатият Халилходжич веднага се скара с капитана Онур Къврак, който е и титулярният вратар, и поиска звездата на ЦСКА. Шефовете обаче му скръцнаха със зъби и му казаха да оправи отношенията си с Къврак, защото нов страж няма да бъде привличан. След като първо вицепрездиентът на Трабзонспор отрече за трансфер на М'Боли, сега това направи и спортният директор Бурак Гюрдал. 

"За пореден път ви казвам - не искаме М'Боли и нямаме нужда от такъв играч. Не се интересуваме от този футболист, никога не сме го и искали при нас. Точка, всичко е ясно!", леко подразнено коментира Гюрдал.