Първият по рода си филм у нас "Футболни хамелеони", посветен на футболното хулиганство бе презентиран във Варна днес. В олимпийски клуб "Варна" присъстваха актьорът, изпълняващ главната роля - Стойко Пеев и режисьорът и сценарист на филма Стойчо Шишков. Филмът е правен в продължение на 7 г., а основна причина за това е липсата на средства.

Със сълзи в очите господата Шишков и Пеев изгледаха заедно с журналистите филма и споделиха, че никой от футболните президенти у нас не е помогнал финансово за осъществяването на тази продукция, с изключение на Тодор Батков.

"Това ни изненада. Къде ли не питахме. Обиколихме всички футболни хора...и нищо. „Това не ни засяга. Това не е нашата тема”… и подобни отговори чувахме от всички. Това ни учуди," коментира Стойко Пеев.

Валентин Михов също е помогнал за осъществяването на проекта. Филмът визира смъртния случай след дербито ЦСКА - Левски преди 7 години, когато след хвърлена бомба от фенове загина обикновен гражданин в кафене в столицата ни.

"Филмът е със зъбата публицистика. Това не е просто филм, а филм-постъпка. За да се направи подобно нещо е необходим кураж," това заяви Вълчан Вълчанов, преподавател в СУ "Климент Охридски", който е и филмов критик.