Холандският футболист на ЦСКА Грегъри Нелсън ще тренира извън основната група до края на първия подготвителен лагер на „армейците” в Гърция. Нелсън се възстановява след операция и не е напълно готов да се включи на пълни обороти.

От началото на подготовката футболистът прави само бегови упражнения и фитнес. За начало Нелсън трябва да изравни мускулатурата на оперирания крак с тази на здравия.

Почти сигурно Нелсън ще пропусне първите три контролни срещи на отбора. Това са мачовете с Вихрен в Гърция, Спортист Своге и Чавдар Етрополе в България. Евентуално левият външен полузащитник може да се включи в основната група на ЦСКА чак на лагера в Турция.

Останалите футболисти на „червените” са здрави и тренират на пълни обороти. С отбора вече тренира и Килиън Шеридън, който имаше проблеми с ахилеса, но е напълно възстановен.

Днес първа тренировка в Гърция направи и Йордан Минев. Десният бранител се присъедини към отбора вчера, след като не успя да замине за Израел. Има вероятност до края на седмицата все пак Минев да напусне лагера, ако си намери друг отбор, в който да играе, или проблемите му с израелската виза се решат.