Жозе Фуртадо ще направи първа тренировка с отбора на Локо Пд днес, научи Гонг. Португалецът обаче все още няма подписан договор, тъй като утре трябва да бъдат готови окончателните резултати от медицинските му изследвания. От ръководството на „черно-белите” вече заявиха, че контрактът на нападателя ще бъде подписан едва, след като медицинските документи покажат, че той няма здравословни проблеми.

Дори да парафира със „смърфовете”, Фуртадо почти сигурно няма да бъде включен в групата за домакинския мач с Литекс в неделя. Причината е, че португалецът е изостанал с подготовката и освен това не е свикнал с новите си съотборници.

В същото време испанецът Йон Гарсия Арамбилет бе освободен от Христо Бонев. Бившият европейски шампион за младежи не остави сериозни впечатления по време на двуседмичните си проби и бе освободен от отбора. Има вероятност до затварянето на трансферния прозорец Локомотив да привлече още един чужденец. На какъв пост ще играе той зависи от това, дали Фуртадо ще подпише договор.