Десният защитник на Локомотив Пловдив Джереми Родригес със сигурност отпада от сметките на Христо Бонев за гостуването на Локомотив София следващия кръг. Французинът се контузи по време на мача с Монтана и бе заменен принудително в края на първото полувреме.

От лекарския щаб на „смърфовете” съобщиха, че Родригес е с разкъсани влакна на двуглавия бедрен мускул на левия крак и ще бъде извън строя минимум 10 дни. Не е изключено защитникът да пропусне и домакинството на Калиакра в 8-ия кръг, което по програма е след 12 дни - на 25 септември.

В същото време възстановяването на Красен Трифонов върви по план. Днес левичарят тренира час и половина с топка, след като досега той правеше предимно бегови и фитнес упражнения. Трифонов бе гласен за титулярен ляв защитник в летните контроли, но в седмицата преди началото на първенството се контузи тежко в коляното след сблъсък със съотборник по време на тренировка.

Другият ляв бранител в състава на „черно-белите” - Ангел Йошев, също напредва с тренировките и вероятно ще попадне в групата за някой от следващите официални мачове.