С хеттрик на Здравко Лазаров Локомотив Пловдив прегази у дома Монтана с 4:0 в среща от шестия кръг на А група.

Като изключим едно-две положения за гол, открили се пред Атанас Чепилов в първите минута на двубоя, нито за миг тимът на Христо Бонев не остави съмнения, че е по-класният състав и ще спечели мача на Лаута.

Головата серия за черно-белите започна в 18-ата минута, когато Здравко Лазаров технично вкара от спорна дузпа, отсъдена за нарушение срещу него около границата на наказателното поле.

Електричката вкара второто си попадение в 38-ата минута, когато след изпълнение на ъглов удар Драги Коцев с глава свали към Лазаров във вратарското поле и капитанът на Локо Пловдив покачи на 2:0.

Бившето национално крило оформи в хеттрика си в 51-ата минута. След дълъг пас Здравко Лазаров овладя в наказателното поле и финтира Тихомир Трифонов преди да прати топката във вратата на Христо Иванов за трети път.

Лазаров имаше пръст и при четвъртия гол на Локомотив в 79-ата минута. Той центрира отляво, във вратарското поле Базил де Карвальо отклони с глава, топката стигна до непокрития Габор Ерош, който с воле от 9 метра не остави шанс на вратаря Иванов за крайното 4:0.

Освен четирите зачетени попадения, Локомотив Пловдив вкара и още два чрез Карвальо, но те не бяха зачетени от съдията Ангел Ангелов заради засади.

След шестия кръг Локо Пловдив събра 11 точки и е седми, но на само две точки зад лидера Черноморец Бургас, който в понеделник е домакин на Сливен. Монтана е на десето място със седем точки, с една по-малко, отколкото има ЦСКА.