Финалът за Купата на Словения между Целие и Марибор бави преговорите за нов треньор в ЦСКА разбра Гонг. Въпреки, че преди няколко седмици словенецът Дарко Миланич не потвърди пред Гонг информацията, че ще поема ЦСКА, именно той е фаворит за поста на Милен Радуканов. Ръководството на „червените“ изчаква утрешния финален мач за трофея преди да проведе заключителните разговори с Миланич. Словенецът е на път да направи златен дубъл в своята държава, след като спечели шампионата с 8 точки преднина пред Олимпия Любляна. Съперникът във финала Целие пък завърши в средата на класирането.

Източници на Гонг потвърдиха, че именно Миланич е основен фаворит на Димитър Борисов и Иво Иванов за нов наставник. Специалистът вече е разгледал офертата предложена му от ЦСКА, но чака последния мач от кампанията.

Идеята с привличането на Миланич е, че той е свикнал с изграждането на млади футболисти за продан. Именно от трансфери се издържа Марибор последните години плюс помощ от общината. Според запознати ЦСКА следи Миланич още от януари, като няколко пъти Аспарух Никодимов е гледал негови мачове.

Очаква се Миланич да пристигне в България с двама помощници, а ЦСКА да назначи и българин за негов асистент.

Слуховете на „Българска армия“ спрягат и Рудолфо Ваноли за завръщане в ЦСКА като старши треньор, но това е по-малко вероятно.

Вчера се появи информация, че са се водили преговори с Костадин Ангелов, но той категорично отрече да има подобни разговори.

При положение, че Дарко Миланич откаже да заеме поста в ЦСКА, то тогава на него по всяка вероятност ще остане Милен Радуканов, който в момента почива преди старта на подготовката на 6 юни. Според запознати Радуканов все още не е говорил с ръководството на „червените“ за своето бъдеще. Той обаче прави плановете за лятна подготовка, като първия лагер ще бъде в България.