„Знаем необходимото за първия съперник в първенството ЦСКА”, призна треньорът на Литекс Ферарио Спасов пред официалния сайт на „оранжевите”.

„Единственото нещо, което още не ми е ясно, е на кои футболисти ще разчита съперникът за гостуването в Ловеч. Доколкото чувам, имат проблеми с картотекирането. Които и да са обаче, няма проблем. Подготвени сме. Достатъчно сме информирани за формата и възможностите на всеки един футболист на ЦСКА”, допълни наставникът на Литекс.

„В момента програмата ни е съсредоточена единствено за дербито с „армейците”. Не мислим още за гостуването в Албания. Надявам се в събота да стане хубав мач и Литекс да е победител", завърши Ферарио Спасов.

Междувременно стана ясно, че единствено френският защитник Седрик Канбон няма да бъде на линия за дербито с ЦСКА в събота (11 август) от 20,45 часа в Ловеч. Световният шампион за юноши все още не е възстановен на 100 процента от контузията, която получи в началото на подготовката и треньорът няма да рискува с включването му в групата.

Готов за играе е Петър Златинов, който пропусна реванша със Слиема (4:0) от първия предварителен кръг на УЕФА.