Наставникът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов заяви, че с оглед на развитието на пловдивското дерби срещу Локомотив, и двата тима могат да бъдат недоволни от равенството 2:2 на „Лаута“.

„Това се оказа първото дерби за нашия отбор. Мисля, че мача мина през интересни перипети. Локомотив отбеляза гол, последваха наши два, след това в последните минути дойде изравняването. Имаше и атака, при която Локомотив можеше да спечели мача. Важното, че в тази атмосфера, която създадоха и двете агитки, се получи мач, в който футболистите се уважаваха и играха футбол. Натежа ни този червен картон, който Бобан Грънчаров получи. Получихме го в неподходящ момент. В крайна сметка се получи 2:2, от което могат да бъдат недоволни и двата отбора“, коментира Спасов.

„Смених голмайстора Неделев, защото видяхте, че му се схвана крака. Ако сте гледали мачове на Ботев сигурно сте забелязали, че винаги към 70-ата минута получава схващания. Той не можеше да продължи мача. Не сме се връщали назад, след като останахме с човек по-малко. Нормално е с 10 човека в последните минути да се търси запазване на резултата“, каза още той.