Отборите на Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив не успяха да се победят и завършиха 2:2. Мачът от 11-я кръг на А група не излъчи победил след завръщането на пловдивското дерби отново в програмата на родния елит. Двата тима не са се срещали помежду си повече от 1000 дни, заради отсъствието на „канарчетата“. По два гола в срещата реализираха Рангел Абушев и Тодор Неделев.

Феновете и на Локо Пд, и на Ботев Пд, обаче показаха, че не са забравили от какво значение е този мач, а точно обратното - демонстрираха завидни хореографии по трибуните на стадион "Локомотив".

Двата отбора не демонстрираха изключително техничен футбол, а напротив, изпълнен с повече грешки и нарушения, дължащи се на огромния заряд на дербито, както и напрежението. За сметка на това, срещата бе изключително драматична, с оглед на развитието на двубоя.

Двуострият мач започна с попадение още в 13-та минута в полза на Локомотив Пд. Рангел Абушев получи топката отдясно по нападението, преодоля трима защитници на Ботев на ъгъла на наказателното поле, стреля, за да вкара топката по земя, в далечния ъгъл на вратата за 1:0.

ВИДЕО: След дългото чакане, пловдивското дерби не излъчи победител

източник: Gong.bg

Феновете на Ботев Пд обаче не чакаха дълго, за да видят изравнителното попадение. В 22-та минута, при атака отляво и последвало центриране в наказателното поле, Иван Цветков не успя да играе с топката, тъй като защитник на Локомотив опита да я избие от точката на дузпата, но я прати точно на крака на Тодор Неделев, който с премерен удар изравни резултата за 1:1.

ВИДЕО: След дългото чакане, пловдивското дерби не излъчи победител

източник: Gong.bg

В 38-та минута пред футболистите на Стефан Генов се откри поредната ситуация. Топката се оплете в мрежата на Ботев Пд, но засадата на Георги Стефанов е очевадна, а главният рефер Станислав Тодоров също я отбеляза своевременно.

В началото на второто полувреме реферът беше принуден да прекъсне на два пъти срещата заради стелещия се дим от хореографията.

В 57-та минута Ботев Пд поведе в резултата. При бърза контраатака за канарчетата, Цветков подаде на Иршак, той намери Тодор Неделев, който от своя страна се разписа за втори път в мача, след като стреля по земя за 2:1.

Последваха няколко силни минути за гостите, които обаче трябваше да останат с човек по-малко в 66-та минута, след като Бобан Грънчаров получи втори жълт картон и съответно червен. Въпреки това, В 73-та минута Тодор Неделев отново имаше шанс за гол, но топката се удари в гредата след намесата на вратаря Господинов.

До края на срещата домакините оказаха изключителен натиск, който доведе до търсения резултат. В 84-та минута Рангел Абушев вкара втория си гол в мача, след като с глава засече топката за 2:2.

ВИДЕО: След дългото чакане, пловдивското дерби не излъчи победител

източник: Gong.bg

Въпреки тоталното превъзходство на Локомотив Пловдив до последния съдийски сигнал двата тима не промениха резултата.

След поделените точки канарчетата заемат четвърта позиция във временното подреждане, с 21 точки, колкото има и третият – ЦСКА. Локо Пд пък е на 9-а позиция с еднакво количество точки с Черно море – по 12.

ВИДЕО: След дългото чакане, пловдивското дерби не излъчи победител

източник: Gong.bg