Феновете на Берое, провокирани от отвореното писмо на председателя на Надзорния съвет на ПФК Берое и шеф на АКБ Форес Николай Банев, призоваха шефа на старозагорския тим да напусне тима.

По-рано през деня Банев изпрати до медиите обръщение, в което нападна БФС, както и всички страни свързани с българския футбол.

„Искаме да се обърнем към Вас преди първия домакински мач на Берое през новия шампионат 2007-2008г. с кратък отговор на анализа Ви на ситуацията в българския футбол и на състоянието на нашия (а не вашия) любим отбор, защото Вие многократно сте заявявали, че сърцето Ви бие за ЦСКА”, започват писмото си афектираните фенове.

„ Като добър приятел на семейството на премиера Сергей Станишев и като негов неофициален съветник Вие многократно можехте да се обърнете към него и да споделите тревогите си за българския спорт и в частност футбола, за да не бъде той трайно зачеркнат от стратегията и политиката на държавата. Вместо това Вие обичате да се изказвате пред медии и да хвърляте дълги и безсмислени слова, на които сам не вярвате. В едно обаче сте абсолютно прав: футболът в България се крепи на ентусиазма на истинските футболни привърженици, които дори когато хора от частният "бизнес" се гаврят с отбора им и се опитват да експлоатират този ентусиазъм за личните си цели и амбиции за придобиване на власт, пари и имоти, хвърляйки празни обещания и биейки се в гърдите сравнявайки се със светци, продължават да ходят по стадионите и да подкрепят любимия си отбор, като в същото време и ясно изразяват негодуванието си от гаврите с любимия им клуб”, пише в обръщението на привържениците на Берое.

„Учудени сме от критиката Ви към футболната централа в България, тъй като именно Вие бяхте човекът, който бе твърдо убеден и многократно обявяваше, че именно промяната в управлението ще донесе и носи само положителни промени във футбола ни. Нещо повече - Вашият зет и изпълнителен директор на ПФК Берое АД Красимир Георгиев е член на най-висшия орган на футболния съюз – Изпълкома”, се казва още в изпратеното до медиите писмо.

„Искрено се надяваме, че Вие не се причислявате към хилядите знайни и незнайни меценати, а по-скоро към тружениците и любителите на великата игра, защото за 4 години управление на футболен клуб Берое единственото, което постигнал клуба е да изпадне в дългове към фирми с Ваше участие, така че никой нормален бизнесмен да не може да закупи футболния клуб от Вас”, категорични са феновете.

Привържениците изброяват и редица ситуации, които според тях са некоректни: „Професионално ли е Вашият зет да ви лъже, като пише фалшив курс на еврото, за да прибере някой друг лев? Професионално ли е трета поредна година отбора да започва със същата екипировка? Професионално ли е да обявявате лагер в Германия и да го заменяте с лагер в Старозагорски минерални бани? Професионално ли е зимата на лагерите на отбора да няма отопление, а храната да е толкова отвратителна, че футболистите с личните си автомобили да ходят до Стара Загора, за да се нахранят? Нито един български отбор не смени за 4 години 8 треньора.”

„Искаме да използваме това кратко възвание, за да се обърнем към Вас с молбата: Напуснете любимия ни клуб и го дайте на някой истински футболен меценат, някой който няма да се подиграва с нас, да ни нарича примати, а после да очаква добро отношение от нас. Не сте ли си задавали въпроса, защо никой не обижда предишния собственик, след като той просто нямаше капиталите да поддържа клуба на високо ниво? Ще ви отговорим - защото беше искрен и казваше нещата директно в очите, а не с изявления пред медиите и защото никога не ни е лъгал. Напуснете любимия ни клуб завинаги и престанете да предлагате нереални суми от порядъка на 5 млн. евро за 50% на потенциалните купувачи, защото те на практика няма да купят нищо повече от това, което Вие закупихте за сума далеч по-малка от милион лева преди 4 години. Стига гаври с Берое! Напуснете!” – завършват феновете.