Фелипе Машадо е новото попълнение на ЦСКА. Очаква се бразилеца да пристигне на „Българска армия” до дни. Той играе на поста ляв бек и ще остане при червените само 6 месеца.

Преди броени дни защитникът е бил закупен от Униао Лейрия, като преди това се е състезавал един сезон за новака в Сегунда дивисион Понтеведра. Машадо обаче няма да носи екипа на този тим поне за следващите няколко месеца, а ще облече червената фланелка, тъй като ръководството на ЦСКА си е осигурило услугите на защитника.

Според информацията, той ще играе под наем при "червените" за половин година. 

Самият старши треньор Стойчо Младенов разкри по-рано днес, че никой от щаба не е гледал на живо изявите на играча, а впечатленията им са само от изпратени материали и Интернет.

Наставникът допълни, че през времето, в което Фелипе Машадо играе за ЦСКА, ръководството на тима ще продължи да търси друг вариант за защитата.

Новото попълнение на „червените” е родено през 1984 година в Бразилия. Висок е 187 см. и тежи 79 кг.

Машадо бе вариант за привличане в ЦСКА още от Понтеведра, но преди заминаването за Холандия Стойчо Младенов се отказа от услугите му. След контузията на Роберт Петров обаче, трансферът е наложителен. Македонският национал заминава следващата седмица за Германия, където ще претърпи операция на коляното си в клиниката по травматология в Щутгарт. Травмата ще извади Петров от терените за период от 6 месеца.