Безумието на "Герена" с изваждането на отбора на Литекс в мача с Левски вече получи сериозен международен отзвук. Първи, само няколко часа след случилото се, реагираха в Румъния и Испания. 

Северните ни съседи пишат, че "съдийските отсъждания са повлияли на решението за изваждането на Литекс от терена". Те прикачват и видеата на Gong.bg, за да илюстрират случилото се в последните минути на първата част на така и не завършилия двубой. 

Интересът на румънците към ловчанлии е обясним, защото до началото на този месец техният сънародник Лауренциу Регекампф ги водеше, но ги остави, след като получи оферта да се завърне в Стяуа. 

Малко след това реагираха и в Испания. Местната агенция ЕФЕ разпространи материала за напускането на терена от страна на "оранжевите", като акцентира на това, че всичко е станало след нарушение срещу испанеца Мигел Бедоя. 

Веднага след това тази статия беше разпространена в сериозни издания като "Ел Мундо депортиво", "Спорт" и редица други. След това и други европейски издания започнаха да реагират на случката в София, като се очаква по-сериозен отзвук да има в неделя сутринта из Стария континент.