Делегацията на ЦСКА в Лисабон в лицето на Александър Томов и Димитър Пенев има среща с ръководството на местния гранд Бенфика.

Очаква се на нея да бъде подписан договор за дългосрочно сътрудничество между двата клуба, който включва обмяна на опит, взаимопомощ при трансфери, както и организирането на приятелски срещи.

ЦСКА вече гостува на стария стадион „Луш” в първите дни на 2001 година, като този мач бе първият на Александър Станков начело на „армейците”. Двубоят завърши 1:1, с изравнително попадение в последните секунди на Георги Антонов.

На церемонията се очаква да присъства и легендата на домакините Еузебио. Двамата с Димитър Пенев вероятно ще обменят спомени от мачовете, които са играли помежду си с националните тимове през 60-те и 70-те години.

Александър Томов вече подписа подобен договор за приятелство с бразилския Фламенго, по време на визитата си в Рио де Жанейро преди месец.

Нищо чудно, шефът на Надзорния съвет да се поинтересува за свободни и неангажирани играчи на Бенфика, които да се явят като резервен вариант при положение на провал на част от летните трансферни планове на ЦСКА.