Нароченият за част от зимната селекция на ЦСКА сръбски халф Иван Ергич се очаква да пристигне на „Армията” до края на настоящата седмица.

Футболистът, който в момента е свободен агент и от лятото няма отбор, ще тренира до края на месеца с „червените”. Целта е да възвърне формата си и след Нова година да подпише евентуално договор с ЦСКА.

Изчакването е свързаното и с освобождаването на квоти за чужденци извън ЕС. Тази квота в момента е запълнена в „армейския” клуб. Чака се обаче, до края на годината двамата бразилци Мишел Платини и Жуниор Мораес да получат български паспорти, с която да се освободят две места.

Иван Ергич има сръбски и австралийски паспорти. За последно е ритал две години за турския Бурсаспор, с когото заедно с Димитър Иванков става шампион през 2010 година.

Ергич е роден в Шибеник, бивша Югославия, но малко по-късно, заедно с родителите си, се преселва в Австралия. Първият му професионален клуб там е Пърт Глори. През 2001 година преминава в швейцарския Базел, където изкарва цели 8 години и записва над 200 мача. В част от тях той е и капитан на отбора. Четири пъти е шампион на Швейцария.

Любопитна подробност от личния му живот е, че Иван Ергич няколкократно е изявявал открито своята привързаност към идеите на Карл Маркс. Той има ярко изразена обществена позиция и от три години насам има редовна рубрика в сръбския ежедневник „Политика”.