Старши треньорът на Берое Едуард Ераносян сподели пред официалния сайт на клуба очакванията си от предстоящия двубой за Купата на България срещу ЦСКА тази сряда. Новият наставник на старозагорци заяви, че за него приоритет е първенството на страната, и се надява отборът му да покаже добра игра срещу „червените”.

"Всеки следващ мач е най-важен. Дори и заради факта, че във всеки град мачовете с ЦСКА и Левски се очакват като футболен празник, срещата в Стара Загора с ЦСКА е важна. Мисля, че въпреки ранния час ще има доста хора на стадиона, за да видят нашата игра и тази на ЦСКА. Важен е този мач заради името, самочувствието и престижа. Не обичам да говоря през мач, но мисля, че и срещата със Спартак е доста важна предвид точковия ни актив", заяви за предстоящата среща с ЦСКА Едо.

Той определи "червените" като абсолютен фаворит в мача. "По-добрия отбор определено е ЦСКА. Те идват като фаворит. Все пак ние няма да свалим гащи. Трябва да играем добре и играчите да изпълнят какво искам. Ще се помъча да накарам футболистите да излязат по различен начин на терена и дори да загубим, да е с вдигнати глави. Играейки добре, имаме шансове да побеждаваме. В момента сме отбор, който не стреля към вратата и не вкарва голове", каза Ераносян.

Все пак той се опита да успокои феновете, че мачът не е отписан: "Не съм оставил мача на второ място, но съм реалист и смятам, че ЦСКА са фаворити. Не забравяйте обаче, че и Левски бяха фаворити в Самоков, но загубиха. Ще се помъчим да играем добър футбол, да им противодействаме, да им вкараме гол или голове. Ще излезем, ще се помъчим да ви зарадваме, за да видите, че играчите играят добре, че няма в какво да бъдат обвинени. Това за мен е важното."

"Забравете за всякакви уговорки и комбини в престоящия мач. Винаги има някакви слухове, но този, че ние ще дадем на ЦСКА за Купата, а те на нас за първенство е много далеч от истината. Не знам досега ЦСКА да е давал някакъв мач и още по-малко на Берое", бе категоричен специалистът.

Запитан дали ще има промени в състава на Берое за мача Ераносян сподели: "Не мога да кажа, че ще има доста промени. Не разполагаме с достатъчно дълга резервна скамейка с достатъчно класни играчи на нея от тези, които не играят в момента. Все пак съм казвал, че давам шанс на всички в отбора - от капитана до юношите на отбора. Всеки, който заслужава и иска да играе на терена, влага се и тренира и попада в единадесеторката."

"Не мисля, че е възможно да има подценяване в отбора на ЦСКА. Нека не забравяме, че идват след загуба от Левски. Бяха на гребена на вълната, но дойде загуба от "сините". Имат си треньор, който предполагам ще направи всичко възможно да ги вдигне. Лично моето мнение е че след като почти със сигурност загубиха първенството ще се хвърлят с всички сили за Купата на България. Затова и не вярвам да има подценяване. Познавам Стойчо Младенов и той няма да позволи някой играч да подцени мач. Дано да са ни подценили. Без да се наемам с прогнози според мен ЦСКА е далеч от титлата. Това е моето лично мнение. Изпускайки титлата те са длъжни да скочат на 100% за Купата на страната. Представяте ли си ЦСКА без трофей този сезон? С големите амбиции, с големите премии, с нов президент. Така отписвайки реално титлата ЦСКА трябва да се хвърли за Купата. В Берое имаме възможност и ще опитаме да им попречим", завърши Ераносян.