Изпадналият в немилост нападател на Левски Емил Ангелов сподели в интервю за Гонг, че никога не би преминал в ЦСКА, дори и от „червения” клуб да му предложат милиарди.

„Предпочитам да премина в отбор от чужбина, но ако не стане, ще трябва да играя в друг български клуб, след като ми изтече контрактът с Левски. На сто процента съм сигурен, че от ЦСКА и милиарди да ми предложат няма да отида в този отбор”, отсече голмайсторът за Левски в УЕФА от преди два сезона.

„Благодаря, че ми се обаждате, защото може би сте единствените. Когато един човек играе и вкарва голове към него има голям интерес, но в момента нещата не се получават така. Всичко около мен е добре, лошо е че не мога да играя мачове”, заяви в интервю за Гонг Бабангида.

Емил Ангелов не се разбра с ръководството на Левски и в момента поддържа форма с юношите старша възраст на „сините”. В сходна ситуация е и неговият колега Милан Коприваров.

„Ако може да се каже, поддържам форма с момчетата от старшата възраст. Треньор е Викторио Павлов и смятам, че се справя много добре, чака го добро бъдеще, като треньор. Никога не съм очаквал, че няма да играя толкова дълго време. Определено много липсва големият футбол. Само човек, който е бил спортист и е играл футбол знае какво ми е в момента, с една дума ми е много трудно”, отбеляза Емил Ангелов.

„Нямам проблеми с Левски, те се държат коректно с мен. Проблемът е такъв, аз не исках да си продължа контракта, тъй като така съм преценил. Оттам нататък те ми казаха, че съм ненужен и ми предложиха договор за една година. След това ми казаха, че мога да отида в Черноморец, но не се съгласих. После почнах да тренирам с юношите. Искам да кажа, че нямам проблем с хората в Левски”, разказа нападателят огорчил Динамо Букурещ, Артмедия и Шалке 04.

Таранът допълни, че в момента няма оферти отправени към него. Според Емил Ангелов сделката с Енерги Котбус не се е осъществила, защото цената му се е покачила драстично в последния ден от престоя му в Германия.

„Да ви кажа честно, чувал съм се само с Топузаков, Петков и Томашич и то от време на време, не редовно. Не се сърдя, защото знам, че човек, когато е силен има много приятели, а когато има проблеми всеки се отдръпва от него”, допълни не без тъга Емил Ангелов в първото си интервю от много време насам.