Новият старши треньор на Славия Емил Велев даде специално интервю за Гонг, в което сподели очакванията от новото предизвикателство, с което се захваща. Велев сподели, че иска да оправдае доверието на Венци Стефанов, а целта, която поставя пред себе си е място в тройката на първенството и добро представяне в турнира за Купата.

„Още не съм парафирал, но и това ще стане. Принципно се разбрахме с Венци Стефанов, говорихме около отбора, смятам да оправдая доверието. Аз съм човек, който винаги искам да се доказвам, това съм научил от живота. Не искам да говоря, да се изхвърлям, но всеки човек трябва да се доказва”, заяви Велев в ефира на Дарик радио.

„Първата цел и голямото желание е да сме в призовата тройка и за Купата да стигнем до най-високото ниво. Според мен трябва да стане една добра сплав между млади и опитни футболисти. Доколкото знам няма никакви предложения за Мболи, Попара и Стив Ренет. Ако те останат, се надявам да направим един добър отбор”, обясни Кокала.

Относно щаба, с който смята да работи, специалистът коментира: „Вальо Захариев остава, имам желание да привлека Ники Митов, но той има договор с Левски и ще си прецени. Умувам за още един помощник, защото още не съм говорил с Асен Букарев и Киро Вангелов. Който иска да остане на работа, нямам никакъв проблем с него. Ще се говори и за Деян Ангелов. Това може да се разбере утре или другиден”.

За отношението с привържениците на отбора, Велев коментира: „Трябва да има комуникация със запалянковците, при мен водещото са победите, искам отборът да играе атрактивен футбол, това е нормално. Аз от последната година имам един урок, мисля, че съм претръпнал, трябва да има диалог с всичките хора, които обичат отбора”.