Президентът на Славия Венцислав Стефанов обяви пред Гонг, че Велислав Вуцов вече не е треньор на белите, а за негов заместник ще бъде назначен Емил Велев.

По ирония на съдбата именно Велев замени Вуцов начело не Левски в началото на сезон 2008/2009 година и в края на първенството триумфира с шампионската титла.

„Да, разделям се с Велислав, въпреки че не ми е особено приятно, но просто трябваше да се случи всичко това. Искам да се променят някои неща в отбора и се надявам да е за добро и за двете страни – и за Вили, и за Славия”, каза Стефанов в Спортно шоу Гонг.

„Просто променяме политиката и начина на работа в клуба. Искаме да постигнем по-високи цели. Искам друг Чавдар, друг Благо Георгиев, друг Митко. Искам момчетата от школата на Славия да имат по-реален шанс за изява.”

„Да, Емил Велев е новият треньор на Славия”, разкри босът на Славия.

„От повечето неща съм доволен. От тези, които не съм, съм ги казал на Вили. Всеки си има положителни и отрицателни качества, така съм и аз, така е и той. Той иска успехи сега, аз искам за 100-годишнината на Славия да се изгради един можещ отбор. Знам, че без опитни футболисти не може и има 3-4 момчета в нашия състав, които са такива и са изпитани. Те ще останат. Не искам мрънкащи, тези, които ще играят, ще се раздават на 100%.”

„Няма да влагам повече пари, тъй като се видя, че Берое и Миньор Перник без да имат по-големи бюджети успяха да постигнат победи срещу по-богати отбори и да имат успехи.”

„Треньорите ще се разберат кой от настоящия екип ще остане. Доколкото знам Емил иска да привлече един човек, с който е работил в Левски. Договорът е за 1+1 години.”

„Мачът с Локомотив Пловдив е излишно да се споменава, това си е някаква ваша фантазия. Искам момчетата да са нахъсани, да имат амбиция и да играят всичко от себе си”, каза още Венци Стефанов.