Новият президент на Пирин Благоевград Емил Наков заяви, че предизвикателството пред него е „орлетата” да останат в А група.

„Аз съм собственик на 53,5% от акциите на Пирин. От около два месеца съм изпълнителен директор в Пирин. Всички знаем какво е състоянието на Пирин. Клубната каса е празна, има много молби за разтрогване на договорите. Тук имаше някакви борби между бивши и настоящи собственици на клуба. За мен това са фиктивни задължения на клуба”, коментира новият президент на тима от Благоевград.

„Счетоводният одит все още не е готов. Предизвикателството пред мен е отборът да остане в А група. Мисля, че с тези момчета, които останаха в отбора и със старши треньора Ангелов тази цел е постигната. Макенджиев и Костов тренират неправомерно с ЦСКА и смятам, че те са подведени. Техните заплати са депозирани на 26 декември”, добави Наков.

„Смятам, че те трябва да се върнат на работа в Пирин и смятам, че те нямат основание да прекратят договорите си с Пирин. Смятам, че и от ЦСКА са подведени и това е в разрез с разпоредбите на УЕФА. Ще се опитаме да спрем кражбата на таланти от школата на Пирин. Не знам дали ще отидат на лагер. Няма такива луди, които да дават пари”, допълни босът на Пирин.

„Редуцирали сме бюджета, но на нас ни тежат задължения от минал период. Още по-жалко е клуб, който дължи пари на Пирин да прибере двама състезатели, които нямат никакви правови задължения с ЦСКА”, каза още Емил Наков.