Феновете на Пирин от „Бъдеще за Пирин” са прехвърлили 53,5 процента от акциите си на Емил Наков. По този начин изпълнителният директор на „орлетата” вече има мажоритарен дял и на практика е собственик на отбора.

Акциите са джиросани, но проблемите на Пирин остават и се задълбочават. Проблемите от ден на ден нарастват. Заради липса на кворум не можа да се проведе и предвиденото за днес Общо събрание на акционерите, като нещата на стадион „Христо Ботев” преляха в скандали между фенове, акционери и ръководство.

Емил Наков съобщи, че Общото събрание е отложено за 31 януари. Той пое категоричен ангажимент и пред журналисти и фенове, че отборът няма да се разпадне и със сигурност ще участва и в пролетния дял от шампионата.

При натрупани задължения на повече от 500 хиляди лева към различни лица и институции това изглежда много трудно.

На стадион „Христо Ботев” се появи и Георги Бачев, бившото „орле” и собственост на Локо Мз, дойде със столичен бизнесмен готов да поеме акциите.

Бизнес групировката „Г-15” начело с Петър Байкушев също имаше готов вариант да вземе акциите на феновете и да спаси отбора, като зад тях застанаха Мирослав Митев, Ивайло Андонов и Петър Михтарски. Митев бе дори на стадиона.

При всичките варианти, ултрасите предпочетоха най-изненадващия вариант – да прехвърлят акциите на Емил Наков.

Проблемите обаче си остават, като отборът не можа да замине на подготвителен лагер, след като играчите, които имат да получават по няколко заплати, категорично отказаха да се качат в клубния автобус.