Инициативният комитет, събран от депутата Емил Димитров, ще вземе мажоритарния дял акции на ЦСКА от фирмата "Титан" до един месец, а Христо Стоичков ще бъде президент на "армейците".

Инициативният комитет сега ще инвестира сериозна сума, която ще влезе директно за издръжка на клуба, а Премиерът Бойко Борисов е дал уверение, че `Газпром` ще стане спонсор на тима, но за това трябва технологично време.

При водените преговори между `Титан` и Емил Димитров са договорени две неща - фирмата на Димитър Борисов и Иво Иванов вече няма да е мажоритарен собственик на 31-кратните шампиони на България и вече няма да е част от управлението на тима от "Българска армия".

Депутатът от ГЕРБ Димитров разкри, че `Титан` не са изявили претенции за цена на акциите. Той увери още, че при разговорите със Стоичков, бившият национал на България е изразил готовност да стане президент на клуба.

„Искаме тимът да се развива нормално, финасира нормално. Доста от фирмите, които изявиха желание да помагат, могат и сами да издържат ЦСКА. Но не това е целта“, коментира Димитров.

„Тези фирми искат Стоичков да бъде президент на ЦСКА и да управлява клуба със свой екип“, добави депутатът от ГЕРБ,

"Очакваме "Газпром" да стане спонсор. Имаме уверението на премиера Бойко Борисов, но това още не е факт, а и ще отнеме време докато всичко бъде уточнено", продължи депутатът.

"След създаване на акционерното дружество всеки фен ще може да закупи акции на тима. Никой обаче няма да притежава повече от 5% от тях, тъй като целта не е никоя фирма да става собственик на ЦСКА. Всички сме тук от любов към отбора, за да помагаме. Аз нямам никакво намерение да влизам в управлението".

"Преговаряме с "Титан". Засега сме се споразумели относно две неща. Първото е, че те няма да са мажоритарен акционер и второто е, че няма да участват в управлението. Новата структура ще избере ръководството", каза още Емил Димитров.