Наложилият се като титуляр в Черно море бразилец Ели Маркес сподели в интервю за Гонг, че се чувства щастлив на „Тича” и очаква през следващата година тимът отново да играе в евротурнирите. Той не пропусна да изрази разочарованието си от бившия си клуб ЦСКА, откъдето повече от година очаква да му изплатят дължимите две заплати и една премия.

Ели, вече близо година играеш в тима на Черно море. Как се чувстваш? Свикна ли с обстановката, с града, с отбора?

Тук се чувствам по-добре. Преди бях в ЦСКА в София и нямах много шанс да играя. Тук в Черно море разликата е много голяма. Много хора тук ми помагат. Всичко тук е хубаво.

В какво се изразява разликата между ЦСКА и Черно море?

Има много голяма разлика. Тук в Черно море се работи сериозно. Всички в клуба, заедно с президента и изпълнителния директор сериозно работят. В ЦСКА има много неща, които не ми харесват и затова не можах да играя там по този начин, по който се представям тук.

Значи тук се чувстваш по-спокоен?

Да, така е. По-спокоен съм. Няма много напрежение, както в ЦСКА. Гласуват ми доверие в Черно море и мисля тепърва да показвам още по-добри игри.

Имаше ли някакви проблеми между теб и ръководството на ЦСКА по време на престоя ти там. Всичко точно ли е между вас?

Не, аз чакам сега ЦСКА да ми плати. Клубът вече закъснява година и 3-4 месеца. Продължавам да чакам да видя кога ще ми изплатят дължимото.

За какво става въпрос? За няколко заплати?

Две заплати и една премия ми дължат.

С някого говорил ли си от ЦСКА и обещаха ли ти, че ще ти ги платят?

Вчера говорих с Емил Костадинов, с когото се познавам от престоя ми в ЦСКА. Той каза, че може да ми помогне и сега чакам да видя какво ще стане.

Ако продължат да се бавят, мислиш ли да си търсиш правата по някакъв начин?.

Имам адвокат. Той говори всеки ден с ЦСКА. Не знам точно, какво става. Аз чакам. Само чакам, но времето минава и още нищо не съм получил.

В Черно море станахте бразилска колония, последното попълнение е Марио Жардел. Ти какво очакваш от него?

Той на тренировка се раздава на 100 процента. Иска много да свали килограми, да играе. Мисля, че когато той влезе в оптимална форма ще бъде много полезен на отбора. Може много да помогне. Той знае как се вкарват голове.

Какво очакваш от Черно море през този сезон. Мислиш ли, че отново може да играете в европейските турнири.

Да, можем да го постигнем. Можем да спечелим третото място или да вдигнем купата на България.