Италианският защитник на ЦСКА Джузепе Акуаро избяга от отбора като не се качи на първия подготвителен лагер на отбора на Боровец. Напускането на Акуаро е самоволно без да уведоми спортно-техническото ръководство на „червените”. Не е ясна причината за решението на Акуаро, но тя вероятно се крие в проваления трансфер в Карслуре и явното нежелание да остане на „Българска армия”.

С действията са италианецът е ядосал както треньорите, така и своите съотборници, които са се издразнили на действията на Акуаро.

Спортният директор на ЦСКА Емил Костадинов потвърди информацията, че Акуаро не е в момента в състава. „Акуаро не е на лагера в Боровец. Дали сме му 2-3 дни, в които да си намери отбор. Ако не го направи, ще се качи на Боровец”, каза Костадинов.

Очаква се обаче Акуаро да бъде сериозно глобен за постъпката си от старши треньора Милен Радуканов. Има сериозна опасност Радуканов да не пожелае да върне Акуаро в състава заради самоотлъчката, която защитникът е направил.

Действията на играча също така показват, че той явно вече няма място в състава на ЦСКА и почти сигурно е изиграл последния си мач с червената фланелка.