Шефът на съдиите Никола Джугански даде специално интервю за „Спортно шоу Гонг“. Ръководителят отхвърли всякаква възможност съдията на мача между Черноморец Бургас и Левски от 16-я кръг на А група да се определи чрез жребий. Той заяви, че ако треньорът на бургазлии Димитър Димитров – Херо избере така състава си, и той ще определи така реферите.

„ Аз отговорих, че ако Димитър Димитров е съгласен да изтеглим и неговия състав с жребии и ние може да изтеглим така съдиите. Мачът ЦСКА – Лудогорец бе изключение“, отсече шефът.

Джугански обяви, че ще има една промяна, като нарядите за отделните кръгове вече ще се обявяват в четвъртък. Ръководителят обясни, че по този начин се цели скъсяване на интервала между съобщаването и мачовете.

„Натискът срещу съдиите е всеобхватен - от клубове, медии, фенове. Това влияе върху психиката, аз се надявам, че малко или повече е осъзнато, че не съдиите са основният фактор. Отборите дано са го разбрали и поне от тях да няма натиск“, обясни още шефът.

Що се касае до това дали Станислав Тодоров ще ръководи по-възловите срещи от пролетния дял на шампионата, ръководителят обясни: „Логично е да се случи това, защото ни е най-добрият съдия и е нормално най-добрият съдия да свири най-завързаните мачове. Но може и някой млад“.

За българската бригада, начело със Станислав Тодоров, в Шампионската лига, шефът на съдиите заяви: „ Те вече имаха мач в Лига Европа, става въпрос за Аякс и Стяула в Амстердам. Представили са се прилично на него. Елитът на европейското съдийство е ограничен, там има предимно съдии от Великобритания, Франция, Испания и Италия. Ако Станислав пробие, това ще бъде успех“.

Относно промените в съдийската комисия, Джугански сподели:" Коце Костадинов и Георги Кордев излизат от комисията. Оставаме 5 членове, вместо 7, както беше. Другата седмица има среща с Боби Михайлов и може би ще попълним бройката след това. Имах желание Коце Гергинов да се върне, но за да има такова решение трябва да се събере Изпълкомът. Той е опитен човек, може да има полза неговото присъствие“.