Шефът на съдиите Никола Джугански даде специално интервю за „Спортно шоу Гонг“. Специалистът внесе повече яснота относно новите правила на УЕФА, свързани с расизма. Той обяви, че затягане на дисциплината в тази област е налице, но бе категоричен, че няма как група от 2-3 човека да прекратят мач.

„Има директива за расизма, ние по български се опитахме да се ослушаме, но няма вече накъде. Инструкцията към съдиите е най-напред по уредбата на стадиона да се чуе молба да спрат скандиранията. Ако това не се случи, тогава съдията трябва да спре играта и пак да се изчака. Ако пак не се спре, за 10 минути играчите трябва да се приберат в съблекалнята. При продължаване на съответните звуци крайна мярка е прекратяването на мача. Едва ли 2-3 човека може да спрат един мач“, категоричен бе Джугански.

„Няма промени в правилата на играта, така че те са едни и същи от много години. Има съвсем дребни поправки от време на време“, продължи ръководителят.

Съдийският шеф говори още за това дали съдиите са готови за старта на шампионата: „След 5 дни обучение, съдиите на всички нива са подготвени за новия старт. От всички явили се на семинара има само 2-3 представили медицински, надяваме да са готови теоретически, защото физически са. Асистент от Б група не покри тестовете“.

Що се касае до наказанията на някои рефери от края на миналия шампионат, Джугаснки каза: „Наказанието на Таско Тасков продължава. На асистента също. Има още един наказан от мача за Купата на България между Славия и Ботев Пд за засадата, но неговото наказание почти изтече“.