Див скандал избухна в Румъния между мениджъра Джовани Бекали и собственика на Университатя Крайова Адриан Митителу, който нарече импресариото „изрод, който трябва да бъде вкаран директно в лудница”.

Бекали е предложил братята Михай и Флорин Костея, оценявани от настоящия им тим на 6 милиона евро, да бъдат продадени на ЦСКА София, а в замяна българите да погасят дълг на Митителу, който е в размер на 2 милиона евро, пише сайтът onlinesport.ro.

„Собственикът на клуба от Крайова има задължение от 2 милиона евро към приятел на собствениците на ЦСКА. Те искат играчите, ще дадат 500000 евро през май и ще покрият дълга”, казва Джовани Бекали пред GSPTV.

След това изказване на мениджъра, Адриан Митителу буквално избухва в ефир и обвинява Бекали за крадец, държейки на цената от 6 милиона евро за играчите, от които се интересуват Атлетико Мадрид, Селтик и Фулъм.

„Как да се говори цивилизовано, когато Джовани Бекали е в студиото? Той е болен човек, превръщащ се в изрод. Той трябва да бъде хоспитализиран, да бъде вкаран директно в лудницата. Той краде”, каза Митителу, след което разговорът между двамата се превръща в откровена размяна на обиди.

„Кажи на всички в Крайова как разрушаваш отбора. Ти си задник”, отвръща Бекали - „Ако цената на Адриан Муту е 6 милиона евро, как толкова да струват и братята Костея?”

„По-добре за теб е да си пиян, защото иначе ще те помисля за луд”, казва още Митителу по адрес на футболния агент.

Припомняме, че Джовани Бекали през миналата седмица бе в София и се срещна със собственика на ЦСКА Димитър Борисов. Впоследствие за треньор на червените бе назначен Йоан Андоне, чийто мениджър е Бекали. Той е представител и на Даниел Панку и Флорентин Петре, както и на румънски звезди като Кристиан Киву и Адриан Муту.

Флорин Костея е 24-годишен нападател и е национал на Румъния. През миналия сезон той стана голмайстор на местния шампионат. В 82 шампионатни мача за Университатя Крайова има 40 гола. По-малкият му брат Михай Костея е на 21 години и също е нападател. Той е младежки национал на Румъния и има 8 гола в 35 мача в първенството.

В Университатя играе и бившият футболист на ЦСКА Еуген Трика, който се похвали, че той в основата на идването на Андоне на Българска армия.