Сенегалецът Джараф Мур Пай пристигна тази нощ в България, заедно със сънародника си Расин Диуф. Двамата ще изкарат проби в състава на ЦСКА. Gong.bg ви предлага първото интервю с футболиста:

- Казвам се Джараф Мур Пай. На 21 години съм, както аз, така и другото момче сме на по 21-на. Роден съм на 27 ноември 1985. Идвам от Сенегал, за да се покажа и докажа в отбора на ЦСКА.

- Очакванията ти?

- Тук съм, за да остана, да ми бъде даден шанс да бъда в този отбор. Това е минимумът, който мога да взема към момента – да получа шанс. Но искам да спечеля нещо с този тим.

- Какво искаш да спечелиш?

- Много неща искам да спечеля, но съм тук за да помогна , да съм в плюс, за да се спечели шампионската титла. А за в бъдеще - да стигнем по-далеч в евротурнирите. Защо не и в по-близко бъдеще.

- Позицията, на която играеш?

- Център. Поддържам либерото.

- Какво знаеш за ЦСКА?

- Това е голям отбор, голямо име. Това съм чувал, това са ми казвали. ЦСКА е голям отбор. Дойдох, за да се докажа, да покажа какво мога, да бъда на терена. Да дам максимума на възможностите си.

- Разкажи ни за кариерата ти, за предишните ти тимове.

- Първо идвам тук, за да израсна, да получа възможност. Защо не ЦСКА да ми послужи като трамплин за бъдещето ми в някои още по-голям отбор?! Бях капитан на отбора ми миналия сезон, тази година обаче дойдох в нов отбор от Джаараф. Спечелихме Купата на Сенегал, бяхме трети в първенството и тази година играем в Африканската шампионска лига.

- Знаеш ли за другите сенегалски футболисти, които са идвали тук в България да играят?

- Да, знам за Гай, а също така за Мансур Аянда. Но Гай за последно игра в същия отбор.

- Какво си пожелаваш?

- Разбира се, да остана тук и да спечеля нещо в България.