Старши треньорът на Литекс Атанас Джамбазки заяви, че отборът му е загубил от Локомотив Пловдив, защото е по-слаб. Според него липсата на много футболисти в отбрана е накара „оранжевите” да бъдат твърде офанзивни.

„Паднахме защото сме по-слаби. Разполагаме с много офанзивни футболисти, но нямаме дефанзивни, имаме много контузии. Това са футболистите, с които разполагам. Продължаваме напред, ще видим какви състезатели ще привлечем, ще направим подготовка и тогава мога да говоря повече”, заяви Джамбазки.

„Искам да обърна внимание на съдийството, което беше безобразно. Позволи много груба игра, много лежане накрая, дузпата не мога да коментирам, защото не съм я видял.”

„В момента това ни е положението. Имаме хора в клуба, които се занимават със селекцията, в момента това са състезателите отзад. Илия Миланов игра на непривичен пост, просто днес бяхме доста офанзивни като за гости и на Локомотив Пловдив им дадохме да си развият добре атаките.”

„Има и такива периоди във всеки един отбор. Получаваме леко голове, имаме положения, не ги вкарваме. Поемам отговорност, но нямаме много опции”, допълни Джамбазки.