Наставникът на Монтана Атанас Джамбазки определи следващия мач на своя тим срещу Ботев Враца като „на живот и смърт“. Днес Монтана загуби с 1:2 от Миньор, а победният гол за перничани падна в последната минута на срещата.

„Знаехме, че мачът за Миньор ще бъде на живот и смърт. Имахме информации, че са играли добре срещу Ботев в миналия кръг. По-голям дух успяха да ни победят. През цялото време срещнахме добре подреден и организиран отбор. Не успяхме да се възползваме от контраатаките и положенията, които създадохме, но това си е наша вина. В последната минута получихме гол и загубихме мача. Преди това трябваше да го решим ние при 1:1, но явно толкова са ни възможностите“, коментира Джамбазки.

„Остават ни два мача до края на полусезона, от коти този с Ботев Враца за нас е на живот и смърт. Честно да ви кажа вече се убеждавам за втори път, че психиката и възможностите на играчите ни са толкова. Не сме по-добър отбор от тези, които са долу в класирането. Направихме и добри мачове, но се вижда, че нямаме необходимата класа. Трябва много да се работи. До края на първенството всеки мач е жизнено важен“, каза още той.