Двама юноши на Локомотив Пловдив започнаха тренировки с градския съперник Ботев Пловдив. Това са защитникът Илиян Марчев и халфът Свилен Щерев, съобщи официалният сайт на канарчетата.

Двамата изкараха лятната подготовка с родния си клуб, но бяха освободени от отбора. Марчев и Щерев са родени през 1992 година. Те ще минат пробен период преди наставникът на жълто-черните да реши дали ще има нужда от тях.

Следобедната тренировка днес бе пропусната от капитана на Ботев Николай Манчев, на когото е дадена двудневна почивка за пълното му възстановяване от травмата в бедрото.

На облекчен режим тренираха Николай Домакинов и Ирфан Юсеинов-Арфата, които въртяха обиколки около стадиона край бирената фабрика. Останалите футболисти се подготвиха пълноценно.

Меджувременно стана ясно, че Николай Димитров и Петър Атанасов ще бъдат на разположение на Петър Хубчев за гостуването на Черноморец Поморие в събота.

Преди седмица имената на двамата бяха обявени в списъка от 28 футболисти на младежкия национален отбор за квалификациите с Холандия и Шотландия.

Те обаче останаха извън разширения състав на Михаил Мадански за двата мача. От началото на седмицата Ноко и Петьо Атанасов тренират с Ботев и ще бъдат на линия за важния мач край морето.