В типичния си майтапчийски стил, фактическият треньор на Сливен Дуци Симонович отклони всички отговори на сериозните въпроси, които му зададоха журналистите след загубата с 0:3 от Локомотив София.

На питането дали е вярно, че футболистите му не са взимали заплати вече шест месеца и други подобни, сърбинът умишлено отговаряше с познатите футболни клишета: „Не се раздадохме”, „Не бяхме концентрирани”, „Извиняваме се на нашите фенове”, „Ще направим анализ”, „Гледаме напред” и така няколко пъти.

Запитан защо е сменил двама от своите футболисти до 30-ата минута, Симонович отвърна, леко модифицирайки предния си отговор. „Ето тези бяха най-разконцентрирани, най-много се извиняват на нашите верни фенове и най-много гледат напред.”

Все пак накрая той се съгласи да каже и нещо сериозно: „Ясно е, че положението е тежко, гледахте мача и на вас ви е ясно, че това не е Сливен отпреди един месец. Ще се опитаме да контролираме нещата. Много е лесно да говориш, когато всичко се получава, но в този момент трябва да бъдем търпеливи. Най-хубавото е, че остават само два кръга до края на есенния дял.”

Накрая Драголюб Симонович приключи с думите: „Ще перефразирам един известен български треньор – сомалийската приказка продължава.”