Отборът на Локомотив София постигна безпроблемна победа с 3:0 над Сливен в мач от 13-я кръг на А група. Момчетата на Димитър Васев могат само да съжаляват, че не успяха да разгромят своя съперник, който бе особено беззъб в този мач и отстъпваше по всички показатели на столичани.

Любопитно бе началото на срещата, което се забави с 10 минути. Причината за това, Николай Йорданов да не може да даде първи съдийски сигнал на време, бе липсата на линейка на Националния стадион „Васил Левски”.

Локомотив София натисна своя съперник още в първите минути, а в 12-та вече водеше с 1:0. Искрен Писаров излъга двама защитници на Сливен, центрира, а Цветан Генков отбеляза с глава.

До края на първата част единствено „столичните железничари” показаха, че имат възможности и сили да бележат голове. Такива обаче не паднаха до почивката. С пропуски се отличиха Цветан Генков и Караджинов.

Още в 49-та минута обаче Локо Сф удвои резултата. След центриране от корнер, играч на Локо Сф свали с глава на крака на Дерек Асамоа, който майсторски, с пета и с гръб към вратата, реализира за 2:0.

В 67-та домакините изписаха класическия резултат на таблото на Националния стадион „Васил Левски”, след като Светослав Дяков реализира дебютния си гол за тима.

Домакините пропуляха изключително много създадени голови положения, за което Локо Сф може само да съжалява.

След спечелените три точки Локомотив София се изкачи на четвърто място с 25 точки, колкото имат Черноморец и Левски, но сините са и с мач по-малко. Сливен път остава на незавидната 13-та позиция само с 10 точки в актива си.