Старши треньорът на Локомотив Пловдив Драган Канатларовски е сигурен, че големият победител от мача на неговия отбор с ЦСКА ще бъде публиката. Македонецът се закани, че воденият от него тим ще играе атрактивен и атакуващ футбол на стадион „Българска армия” в понеделник вечер, като ще направи всичко възможно „смърфовете” да отмъкнат поне точка от гастрола си в столицата.

„Надявам се и искам Локомотив да покаже добър и атрактивен футбол срещу ЦСКА. От началото на сезона се представяме добре и желанието ни е да продължим така и в предстоящия мач. ЦСКА също изповядва атакуващ стил на игра и затова очаквам да се получи един хубав мач, от който най-много да спечелят зрителите на стадиона и пред телевизорите. Отиваме в София с една единствена цел – да играем добре и да не загубим”, заяви Канатларовски.

Наставникът на „смърфовете” е доволен от формата на неговите футболисти, както и от атмосферата в отбора преди срещата. Според Канатларовски Локо Пловдив ще излезе пределно мобилизиран срещу „армейците”.

„Отборът ни се готви много добре за този мач. С тази цел направихме и лагера в Сливен миналата седмица. Настроението на всички е на много високо ниво и с нетърпение очакваме двубоя. Наясно сме, че ЦСКА е в много добра форма и играе добър футбол. Уважаваме ги и имаме респект от тях, защото са ако не най-големия, то поне един от двата най-големи отбори в България. Това е допълнителна мотивация за нас. Все пак само веднъж в годината имаме шанс да гостуваме на техен терен, затова ще дадем всичко от себе си да се представим добре пред цяла България. Имаме силите и качествата да го направим и аз вярвам, че ще успеем. В този мач няма какво да губим, можем само да спечелим”, коментира Драган Канатларовски.

Той сподели и впечатленията си от новите чужденци в отбора – сърбина Милош Редич и юношата на Реал Мадрид Марк де Вил Фернандес.

„Имам повече впечатления за Редич. Той е нападател, който може да играе и в халфовата линия. Мисля, че може да ни бъде от полза и затова ще подпише договор с клуба, докато за Фернандес ще ни е нужно повече време, за да преценим качествата му. И двамата ще пътуват с нас за София и ще тренират с отбора, защото искам да ги наблюдавам, а и да се интегрират постепенно към обстановската при нас.”