Наставникът на Локомотив Пловдив Драган Канатларовски заяви, че отборът му ще търси 3 точки от гостуването си на Черноморец в Бургас. В типичния си стил македонецът демонстрира както уважение към противника, така и самочувствие и вяра в собствените си футболисти. На пресконференцията преди отпътуването на „смърфовете” за Слънчев бряг, Канатларовски отговори на въпросите на журналистите.

„Предстои много важен мач за нас, защото срещаме традиционно труден за нас, а и не само за нас, отбор. Трябва да продължим с доброто си представяне от началото на първенството и да гоним победа. Във всеки мач целта ни е да се надиграваме с противника и да печелим. Дали това ще се случи това ще се види на терена. Черноморец е добър отбор с качествен треньор и очаквам да се получи оспорвана среща”, коментира македонският специалист.

Канатларовски не е притеснен от изненадващия трансфер на един от основните си футболисти – Пламен Крачунов, който бе привлечен по спешност в ЦСКА. Треньорът няма да може да разчита и на наказания Сержиньо, който с двата си гола срещу Локо София бе с основен принос за победата в железничарското дерби.

„Настроението в нашия лагер е много добро. Нямаме контузени. Знаете какви са промените при нас. Крачунов си тръгна, но пък в лицето на Даксон и Компанучи имаме нови двама футболисти на разположение. Момчетата тренират с желание, тонусът ни е висок. За това говори и отношението ни към мача, виждате, че отново се събираме на лагер два дни по-рано.”

Канатларовски направи анонс за избора на двойката централни защитници, с които ще започне мача срещу „акулите”. Наставникът на „смърфовете” призна, че няма да рискува с пускането на аржентинеца Хуан Пабло Компанучи в титулярния състав, а ще избира измежду футболистите със стаж в отбора.

„Според мен Компанучи не е готов да започне мача. Имаме Бенжелюн, Георгиев и Кавдански, ще избираме между тях. Раздялата с Крачунов е факт, няма какво да я обсъждаме толкова. Той е много добър футболист и аз му пожелавам да се развива още повече в ЦСКА и скоро да стигне до националния отбор."