„Доволен съм, че победихме, но предпочитам да побеждаваме в официалните мачове” заяви след края на контролната среща с Цървена звезда, завършила 1:0 за Левски, старши треньорът на „сините” Ратко Достанич.

Относно намиращите се на проби футболисти Рамон Калисте и Пабло Лохо, които взеха участие в мача, като Калисте дори отбеляза победния гол, сръбският специалист коментира: „Не сме решили още за тях, ще видим в следващите дни”.

Все пак Достанич призна, че е по-доволен от младите футболисти, отколкото от уелсеца и испанеца: „Искахме да видим всеки един от футболистите ни, днес имаше много млади хора, които се раздадоха”.

В последствие обаче стана ясно, че Калисте и Лохо няма да останат в Левски.

„Винаги е важно, как започваш мача. Ако влезеш на 200 % е сигурно, че ще стане трудно за съперника. Може би те (Цървена звезда) се бяха отпуснали малко”.

„Аз казах, не искам много да коментирам нашите футболисти, всеки един трябва да се раздава с фланелката на Левски. Има още много мачове до декември да покажат, че заслужават да играят за Левски. Всяка победа за нас е много важна, днес ми хареса, че се раздадоха и дадоха всичко от себе си”.

„Трудно ми е да кажа сега за контузените, утре ще стане ясно. Дано Петков и Миланов се възстановят, това са хора, които липсват, както и Дарко Тасевски, без тях е трудно”.

Относно трансферните планове на Левски, Достанич обясни: „Ние наблюдаваме винаги играчи, нормално е да почнем да работим за селекцията през декември, искаме да привлечем качествени играчи. Христов не е контузен, просто беше болен, имаше температура 2 дена и за това не игра”.

В края на интервюто Достанич коментира и представянето на българския национален отбор, който загуби катастрофално с 1:4 гостуването си на Кипър.

„Жалко е, защото мисля, че има повече качество. Най-лесно е да започнем да плюем. Вижда се, че Мъри Стоилов иска да наложи млади хора. Мисля, че не заслужаваха да загубят с такава голова разлика”.