Главният мениджър на Локомотив София остана доволен от контролата на „железничарите” с Млада Болеслав, завършила 1:1. Той обаче призна, че ако отборът е разполагал с класни нападатели, е можел да победи убедително. Донев сподели, че дошлите на проби двама малиец и един сенегалец ще бъдат освободени.

„Нашият отбор игра по-добре, въпреки че имаме доста хора на проби, не се познават. Създадохме доста голови положения. Джонсън имаше две чисти голови положения, червен картон на вратаря, който оставихме да играе, за да стане един хубав мач. На този етап нашият отбор игра добре”, заяви Донев.

„От тези футболисти, които бяха на проби, след този мач ще останем с трима по-малко. (Двамата малийци и сенегалецът) нямат класата да играят в нашия отбор, ще търсим друго развитие. Футболистът от Тринидад и Тобаго показа някакви качества, ще му дадем шанс да покаже, че заслужава да бъде в Локомотив”.

„Единственото ни слабо място е постът център нападател, там се намират и най-трудно играчи. Принудихме се да се насочим към футболисти от Африка, ще направим каквото е необходимо за да може нашият отбор и през следващия полусезон да се бори за призовите места”.

„Имаме два варианта от България, тях ги познаваме достатъчно добре, затова не сме ги извикали тук. Бяхме длъжни да пробваме тези няколко варианта и ако се спрем на някой, нищо не пречи да вземем някой и от България. Те са познати имена, но не искам да ги съобщавам”.

„Нашият отбор игра много добре, ако имаме класни нападатели този мач можеше спокойно да свърши 2,3:0, но аз смятам, че ще намерим център нападател добър, който да завършва нашите атаки”, допълни Донев.