Босът на Лудогрец Кирил Домусчиев заяви, че Георги Дерменджиев има пълно доверие, начело на шампионите. Силният човек на разградчани каза още, че работата на специалиста се следи и допълни, че треньор номер 1 на България за 2014-а година няма вина, че някои играчи са се представили като бледи сенки в първия си официален мач за 2015-а година срещу Берое за Купата.

„Празненството бе добре организирано. Имаше настроение и публика. Бе тържествено. Мисля, че момчетата си заслужиха наградите. Всички се представят на ниво. Моци е легенда, Моци е в Гинес, така че мисля, че това е едно признание за стореното преди година“, започна Домусчиев след края на церемонията Футболист на годината, в която неговите играчи бяха отличенив в значителен брой категории.

Колкото до това дали има спад в мотивацията, Домусчиев коментира: „Не трябва да звучи като оправдание, не е и оправдание за играчите. Ще има тежки разговори с тях. Но това е проблем в Европа. Това ми каза и президентът на Базел, че ще имам проблеми да мотивирам играчите за нашето първенство след тези мачове. Той ми каза, че и той е бил така, когато са започнали да играят в Шампионската лига“.

„Очаквам да станем шампион. Който иска и както иска да се хвърля. Не само Берое играе здраво срещу нас. За Купата е нормално да се играе така. Ако погледнете първенството всички се хвърлиха. Славия се хвърли, загубихме точки, Хасково се хвърли, пак така, но ние за разлика от други отбори не наричаме това удари под кръста. Така повече зрители ще гледат мачовете“.

„От поне два месеца и половина не се занимавам с футбол, даже не бях в България и не гледах мача с Берое. Така че не съм водил разговори с играчите. Казаха ми, че проблемът бил от психологическо естество, така че от тук насетне е работа на треньорите да вдигнат нивото и най-вече нагласата. Времето ще покаже дали ще се получи“.

„Георги Дерменджиев може да е спокоен. Благодарение на него постигнахме много, спечелихме и много средства, които сега ще инвестираме в база. Гошо Дерменджиев си върши работата, ние имаме наблюдение върху работата му. Той няма вина, че някои играчи са бледи сенки на терена“.

„Не мисля, че е грешка, че не продавахме през тези 4 години, даже спечелихме. Горе-долу от продажбата на 4-5 играчи, щяхме да спечелим 2-3 милиона евро, вие щяхте да попишете по вестниците и миналата година нямаше да направим нищо. Миналата година само от Шампионска лига, продажба на билети и фен-артикули, клубът заработи 18 милиона евро. Да не говоря за парите от Лига Европа. С тях имаме 25 милиона приход. Кога щях да взема 25 милиона, ако бях продал играчите, като се знае какви са парите за играчи от България. Цената на нашите играчи се вдигна, благодарение на участието в Европа“.

„Още се водят преговори с Безяк. Ако реши да остане, добре, ако ли не, ще намерим и по-добър“, завърши Домусчиев.