Французинът Елиот Гранден ще се подготвя по-интензивно от останалите си съотборници, заради закъснението със старта на подготовката. Нападателят води индивидуални занимания с кондиционния треньор Кристиян Мури. Днес Павел Дочев не пусна Гранден при играта с топка и го повери на своя помощник. Футболистът трябва да наваксва изоставането си в кондиционната подготовка.

В същото време двама играчи на „червените” получиха травми по време на днешните тренировки. Защитникът Апостол Попов е с контузия в бедрения мускул и тренира на облекчен режим по време на следобедното занимание. По време на него пък контузия в глезена получи Спас Делев. Това се случи на игровото занимание, когато Делев пострада след сблъсък със свой колега. Травмата на дошлия от Пирин футболист не е сериозна, но въпреки това той не довърши тренировката.

Възстановяващите се след тежки травми Коста Янев и Александър Тонев вече тренират наравно със своите съотборници и се включват спокойно в игрите. Янев не е играл в официален мач от дербито с Левски миналия полусезон, когато счупи крак след съприкосновение с Петраш. Едва от началото на подготовката дошлия от Сливен футболист започна тренировки.

Новото попълнение Уилям Тиеро показва баскетболни умения