От много отдавна се чудя защо водещите български отбори не играят контроли помежду си. Така, както това е практика в Германия и Италия. И не само там.

Защо трябва Левски, Славия и Литекс да са в Турция на подготовка и да срещат отбори като Ордабашик или подобни, а не играят помежду си?

Не е ли по-добре ЦСКА да играе в турнир с Локо Сф, Славия и Литекс, отколкото с отбори чиито имена трудно се произнасят. Това важи за всички водещи български отбори.

Много голяма рядкост са контроли с добри европейски отбори. Сещам се за Валенсия – Локо Сф или Локо Пд – Галатасарай. Сега Черноморец ще играе с Волфсбург, а ЦСКА със Стяуа. Тези мачове са супер, но са по- скоро изключения.

Затова се надявам Левски и Черно море да покажат, че мач между водещи български отбори може да се определи като добра проверка. И да поставят началото на по-чести срещи между водещите ни отбори и то не само у нас, но и по лагерите в чужбина.

Сега Левски и Черно море, а защо не утре Литекс и ЦСКА? Утопия ли е в близко бъдеще контрола да играят Левски и ЦСКА и то не само в България, но и в чужбина?