Дисциплинарната комисия към БФС остави случая с нападателя на Левски Базил де Карвальо без последствия, след като във футболната ни централа не са постъпили нови доказателства. Тогава играчът на "сините" влезе в конфликт с част от агитката на тима, като се предполага, бе е бил обиждан на расистка основа.

В същото време на ЦСКА бе наложена финансова санкция в размер на 1000 лева за хвърлени предмети по време на мача с Локомотив Пловдив.

Ето го пълният текст на решението на ДК от 28 август:

По т. 1.1.от дневния ред

3-ти кръгА”група

 

С предупреждения – 44 състезатели

С лишаване от състезателни права         ЛСП                     лв.

Даниел Атанасов Георгиев (Локо Пд)           1                     300

Ванчо Траянов (Миньор)                                1                     400

Родригес Пейшето Фийо Жанро (Ботев Вц) 1                     300

 

2-ри кръгБ”група

 

С предупреждения – 34 състезатели

С лишаване от състезателни права         ЛСП                        лв.

Рос Чизоли (Шумен                                         3                        150

 

 

По т. 1.2.от дневния ред

ПО ДОКЛАД

За хвърленипредмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1- ДК наказва ПФК ЦСКА с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

 

По Т. 2. от дневния ред:

1. По случая със състезателите на ПФК ”Левски” - Ангелов и Де Карвальо, след срещата ПФК „Левски” – ПФК „Ботев”Пд, в дадения срок в ДК не са постъпили нови доказателства. В БФС, респективно ДК не е постъпила жалба от потърпевшите, нито пък ДК е сезирана от длъжностни лица, друга комисия на БФС или медия. На основание изложеното и по тези причини ДК остава случая без последствия.

2. По случая със ст. тр. на ПФК ЦСКА, Ст. Младенов след срещата ПСФК ”Черноморец-Бургас – ПФК ЦСКА, в дадения срок от ръководството на ПФК ЦСКА е постъпило писмо, с което се обяснява отсъствието на Ст. Младенов от пресконференцията по здравословни причини. На това основание ДК счита случая за приключен.