Шефът на съдиите Димо Момиров посочи причината, поради която Николай Йорданов е бил назначен да свири двубоя Левски – Литекс, завършил 2:2. Момиров призна, че въпросният рефер е сбъркал на няколко пъти по време на срещата Славия – Черноморец (3:2), но въпреки това му е бил даден този наряд, защото нямало друг подходящ съдия за този двубой.

„Ники Йорданов сбърка два пъти в мача между Славия и Черноморец в предния кръг, взехме грешките му под внимание. Но той бе единственият подходящ за мача между Левски и Литекс. Почти всичките му мачове минаха на едно добро ниво”, коментира Момиров.

На въпрос, свързан със Стефан Спасов, той каза: „Гласувахме му огромно доверие. Той показа постоянство през сезона, няма да скрия, че той ме разочарова много в срещата между Локо Сф и ЦСКА. Няма право на такива мачове съдия от неговия ранг. Не мога да си обясня и говореното му с футболистите, което е доказано. Говорил е, че е свирил мърлява дузпа. Той няма право да коментира решенията си, особено с футболистите. Дузпа има.”

На въпрос, как ще процедира Димо Момиров в случая, след като се появи толкова голямо напрежение между Николай Йорданов и Левски, шефът на съдиите уточни: „Съдия, който е имал проблем с даден отбор, не свири мач на този тим, докато не си изчистят взаимоотношенията. Това е практика както при нас, така и при УЕФА и ФИФА.”