Минискандалът, оформил се след края на мача между ЦСКА и Славия /0:0/, заради отсъствието на съдийски наблюдател в протокола за мача, накара Gong.bg да направи свое разследване на причините и евентуалните последствия от тази липса.

След консултации със запознати с материята, стана ясно, че обявеният за съдийски наблюдател Димо Момиров изобщо не е знаел за наряда си и е останал във Варна. Става дума очевидно за някакво недоразумение и разминаване, като Съдийската комисия е тази, която трябва да уведоми своите служители за нарядите.

В отсъствието на Момиров около 15-ата минута на мача по спешност на стадиона е повикан друг съдийски наблюдател в лицето на Кирил Манолов.

Отсъствието на съдийски наблюдател на техническата конференция преди мача няма да има никакви последствия върху редовността на срещата, тъй като според Наредбата на БФС, такъв не е задължително да присъства на нея.

Длъжността „съдийски наблюдател“ е въведена от БФС преди няколко години, като преди това делегатът на съответната среща е изпълнявал и функциите на оценителя на работата на реферите на терена.