Старши треньорът на Локомотив Сф Димитър Васев призна, че след Нова година дуетът в атака Генков-Асамоа почти сигурно няма да съществува. Както е известно, ганаецът е пред трансфер в чужбина, а за Генков предстоят преговори с Динамо Москва за оставането му под наем в „Надежда“.

„Ако дуетът се развали на 100 процента, ще бъде трагедия, а ако това стане на 50 процента, пак ще е лошо. При всички положения скамейката ни е къса и ако искаме да гоним сериозни цели като евротурнири, трябва да я попълним. Сега имаме добри футболисти, но не са достатъчно. На този етап не съм говорил с шефовете за зимна селекция“, заяви Васев.

Наставникът добави, че желанието му за мача с Литекс в Ловеч е тимът да покаже добра игра. „Там теренът е добър и предразполага към добра игра. Неслучайно и ние се представяме силно на „Васил Левски“. През лятото започнахме да градим нов отбор и мисля, че напредваме бързо“, добави той.

Накрая Васев изрази възхищение от феновете на Локо Сф, които подкрепят отбора във всеки мач. „Нашите фенове са малко, но верни. Аз така разбирам подкрепата за един отбор“, завърши треньорът.