Старши треньорът на Видима-Раковски Димитър Тодоров бе доволен от победата над Академик София с 2:1, и коментира след нейния край: „Радостен съм от победата, защото с този съперник се срещахме преди много пъти, и все губехме. Не се получи някакъв страхотен футбол, или спектакъл, но имаше доста единоборства, и се надявам, че сме задоволили публиката. Радвам се, че започваме това първенство доста успешно, за новак, който прави почти нов състав. Радвам се, че с времето момчетата осъзнават за какво става въпрос, а тепърва ще видим дали вървим напред, или ще се главозамаем. Вече ще се готвим за следващия мач, който ще бъде доста тежък. Каквото вземем от ЦСКА, ще бъде добре дошло.”

„Целта си остава оставане в групата. Реалист съм, на този етап това са ни целите. Ако продължим да играем добре и се обиграем по-бързо, чакам и още един футболист – Бранеков, мисля, че селекцията ни е приключена. Момчетата искат да се докажат, доволен съм,” каза още наставникът.

Той похвали момчетата си, и особено Самет Ашимов, чиято глава бе зашита на почивката: „Това показва, че е мъж. Той работи с мен преди години, затова го върнах сега в отбора. Не съм очаквал, че в един мач мога да имам трима играчи с аркади. Момчетата показаха, че могат да издържат. Самет Ашимов го шиха на полувремето, след като той иска да играе, аз съм доволен.”

„Ще се радвам, ако се получи равностоен мач. Второ, ако спечелим точка, ако спечелим пък три, защото нямаме победа срещу ЦСКА, още повече. Но съм стъпил на земята, ЦСКА си е ЦСКА – име и традиции. Всяка точка срещу ЦСКА ще бъде изненада, и ще съм много радостен, ако вземем такава. Вярвам в толерантността на колегите от ЦСКА, че сагата „Бранеков” ще свърши,” завърши Тодоров.