Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров – Херо заяви на днешния брифинг преди последният кръг от есенния полусезон на А група срещу Литекс, че тимът му ще търси максимума в мача с отбора от града на люлаците.

„Безкрайно много уважавам отбора на „Литекс“ и това, което направиха последната година, в частност налагането и утвърждаването на млади футболисти в техния състав. Това са плодовете от тяхната работа през годините в академията. Да не забравяме, че имат и няколко национали. Определено са един добре балансиран отбор с опитни и млади футболисти. Знам, че ще ни бъде изключително тежко, но в никакъв случай няма да отидем там с бялото знаме. Напротив, ще търсим максимума в този мач“, заяви Херо.

„В кадрово отношение знаете, че Гаел ще отсъства до края на година, заради разтежението, което получи на мача с Локомотив София. Другият невъзстановен е Балджийски, който претърпя тежка операция на предни кръстни връзки. От групата отпадат още Педро Мендес и Милчо Ангелов, който ще играе в последния мач на юношите. Всички останали ще пътуват за Ловеч“, продължи Димитров.

„Имаме реални оферти към няколко наши играчи, но все още не знам дали ще се осъществят продажби. Най-реалната и най-възможната на този етап е с Джереми Фо-Поре. Има сериозен шанс и за Яник Боли, но моето желание е да бъдат продадени не повече от двама, защото става много трудно с изграждането на нов състав. Дали ще освободим някои футболисти, поради несправяне със задължения или не добро ниво, не искам да коментирам, поради простата причина, че не знаем какво ще привлечем. На тази база вече ще направим баланса и ще преценим как да процедираме. С тези, на които им изтичат договорите, ще бъдат водени разговори и ще им бъдат предложени условия, на които се надявам да се съгласят“, завърши специалистът.