Единият от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов заяви, че в началото на следващата седмица новият изпълнителен директор на клуба Георги Илиев – Майкъла, има задачата да внесе необходимите документи в БФС, за да може Мишел Платини да бъде картотекиран за Вечното дерби. Двубоят срещу Левски ще се играе на 20 октомври, събота, от 16.00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Димитър Борисов изгледа контролата на „червените“ срещу Ботев Враца, завършила с победа – 1:0 в полза на ЦСКА.

„В понеделник или вторник Георги Илиев ще внесе документи, ще се срещне с Боби Михайлов, или с който трябва там, за да може да внесе документите за картотеката на Платини“, заяви босът на ЦСКА.

„От три години колко пъти бяхме наказвани, играхме извън Армията, знаете Присо го наказаха миналата година. Виждаме, че от страна на БФС има различен аршин спрямо ЦСКА. Георги Илиев разбира от строителство, надяваме се на 1 ноември стадионът да е готов“, добави още Димитър Борисов.

Босът на тима обяви, че няма нищо против Владимир Гаджев да играе във Вечното дерби, тъй като това ще бъде само за доброто на футбола: „Ние не искаме наказание за Владимир Гаджев. Нека БФС да картотекира Мишел Платини и двамата да вземат участие във Вечното дерби в името на футбола.“

Халфът на Левски е със спрени състезателни права, но окончателното му наказание ще стане ясно следващата седмица. Спорният момент е от мача с Локомотив София, а от Дисциплинарната комисия ще умуват дали заради червения картон в тази среща, той следва да бъде наказан за повече от един мач, което ще го извади от вечното дерби срещу ЦСКА.

„За спортните неща не ме питайте изобщо“, заяви още Димитър Борисов.