Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов напусна офиса на фирма Титан малко преди 20 часа и заяви, че след час ще има сбирка на Надзорния съвет, на която ще се решават кардинални неща, свързани с ЦСКА.

„Ще решаваме кардинални неща – подготовка, селекция и всичко останало. Преди това нищо не мога да кажа. Като мине Надзорния съвет мога да ви кажа някои неща, нека не говорим предварително. Няма конфликт между мен и Любо Пенев. Разговаряли сме много пъти по телефона”, каза Борисов.

Шефът на „армейците” говори и по още редица въпроси, свързани с ЦСКА.

„Още лятото бяхме планирали по-дълга зимна почивка за играчите, тъй като тогава тя бе твърде кратка. Любо Пенев ни бе предоставил списък с постовете, на които му трябват футболисти и ние сме ги подсигурили. Не е искал конкретни имена, а постове. Дадохме му списък с имената и той ги е одобрил. Вече сме подписали с Галчев, Петре, Митрески и Панку. Пловдивската група я оставихме за утре. От вас научавам, че Акалски не иска да идва в ЦСКА. Не правим мащабна селекция. Взели сме само четирима човека. Лятото взехме 12. Взимаме едни футболисти, които ще придадат малко по-голяма класа на ЦСКА. Те ще предадат опит. Играли са в големи първенства и Петре, и Панку. Специално Панку е бил шампион на Турция. За Митрески всички знаете. Трябваха ни хора, които да вдигнат класата на ЦСКА”, каза Борисов.

Босът на „червените” не пожела да конкретизира причината за присъствието на шефа на феклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето в офисите на Титан. „Той ме уведоми, че ще пристигне в Анталия 5 дни преди отбора”, каза Борисов.

Димитър Борисов коментира и въпроса със задълженията на ЦСКА. „Имахме задължения към 12 млн. лева. В момента задълженията са около 2,5 млн. лева. Има дългове и към институции, и към бивши футболисти, на които плащаме, има към Министерството на спорта и така. Към министерството са преведени над 200 хил. лева. Дължим наистина пари на Емил Гъргоров. С адвокат Величков сме се разбрали за сумата. Имаше спорни 20 хил. евро, но ги уточнихме. Емил Данчев не ми е споменавал, че Гъргоров иска да се връща в България”.

В края на изказването си пред медиите Димитър Борисов се заяви, че уведомлението за решението на Надзорния съвет ще дойде с SMS.