Въпреки че треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че шансовете на Велизар Димитров да играе в двубоя срещу Локомотив Пловдив, халфът на червените все още се надява да вземе участие в мача на Лаута.

 

„Не мога още да дам точен отговор, тъй като не го знам, а и докторът, а и г-н Младенов още се колебаят, нещата все още са 50-50” – каза Димитров – „Имам все още болки и точно тук е проблема да се прецени до каква степен има риск.”

 

„Напоследък трудно играем там и е крайно време това нещо да се промени. При една пълна концентрация и раздаване от момчетата, аз не се съмнявам в успеха, а дали с мен или без мен това не от кой знае какво значение. Важното е да играят добре и ще победят.”

 

„По-добре да не се говори много-много, а с дела и добра игра да си отстояват името. За мен грешна стъпка беше на Васил Левски срещу Албания и оттам насетне се знаеше, че много трудно ще бъде. След това падна и мотивацията, а загубата в Холандия ни остави почти без никакви шансове. Трябва да си вземем поука и да гледаме да се развиваме, защото в момента тъпчем на едно място, а това не е добре за нашия футбол”, каза Велизар Димитров за кризата в националния отбор.

 

Перничанинът заяви още, че не може да прецени, дали националния отбор трябва да се поеме от чуждестранен треньор, тъй като схемата с чужд наставник в някои тимове дава добри резултати, а при други не.